دانلود پاورپوینت روشهای نوین بایگانی و عوامل موثر بر نگهداری مدارک پزشكی در بايگانی جهت رشته مدیریت در قالب 33 اسلاید و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش

 

 

 

امروزه باپيشرفت فناوری اطلاعات در علوم پزشکی و شبكه هاي كامپيوتري ، ديگر نيازي به كليشه های قدیمی براي گرفتن تصاوير راديولوژي و صرف هزينه خريد و نگهداري اين فيلمها احساس نمي شود. چرا كه سيستمي بنام سيستم ارتباط و بايگاني تصويري یا (PACS (Picture Archiving and Communication System ، امكان انتقال ، ذخيره ، بازيابي و نمايش تصاوير پزشكي در نقاط مختلف را ايجاد کرده است . دستگاههاي تصوير برداري ، یک شبكة كامپيوتري ، پايگاه‌هاي داده یا بانک اطلاعاتی و ايستگاههاي نمايش تصويریا Client ها ، چهار جزء اصلي تشكيل دهندة يك سيستم PACS بيمارستاني مي باشند.  سیستم PACS می تواند تصاویر حاصل از روشهای مختلف تصویربرداری تشخیصی مانند MRI ، CT.SCAN ، سونوگرافی ،  رادیوگرافی ، آنژیوگرافی ، پزشکی هسته ای و... را به صورت تصاویر دیجیتالی ذخیره و بازخوانی کند. این سیستم امکان کمک به پزشکان دور از مرکز درمانی را از طریق تله رادیولوژی فراهم می کند تا از متخصصین متبحر لیکن دورتر در تشخیص و درمان استفاده شود. با کاهش هزينه‌هاي ذخيره‌سازي که به صورت الکترونيکي انجام مي‌شود (نسبت به بايگاني‌هاي فيلم و کلیشه )، کمک شایانی به مدیریت بیمارستانی می کند. با ارسال تصاویر از طریق شبکه، زمان دستیابی پزشک معالج به نتیجه تصویر برداری را به حداقل رسانده است.

 

 

 


مقدمه

تصوير برداري از اندامها و ارگانهاي بدن در تشخيص بيماري به پزشكان كمك شاياني مي كند تا در تصميم گيري نوع درمان بيماران موفق عمل كنند. تصميم براي درمان با مشاهده تغييرات حاصل شده در عضو بدن ، با تصميمي كه بر اساس علائم و اظهارات بيمار گرفته مي شود بسيار متفاوت خواهد بود. بويژه در بيماريهاي استخواني و تومورها حائز اهميت مي باشد. بنابراين كيفيت تصويرگرفته شده ، تعداد تصاوير ، ابعاد تصاوير ، سرعت انتقال تصاوير براي پزشك معالج و نوع بايگاني تصاوير براي دسترسي سريع و مجدد ، همه فاكتورهاي مهمي هستند كه در تصويربرداري پزشكي مد نظر بوده اند. با ظهور تجهیزات پزشکی دیجیتال و پیشرفته و نیز گرایش عرصه علوم پزشکی به جنبش نرم افزاری ، همچنین لزوم تلاش بیمارستانها بسوی یکپارچه سازی اطلاعات بهداشتی و درمانی در بیمارستانهای  کشور ، بخشهای پاراکلینیکی  بیمارستانها بویژه تصویر برداری پزشکی برای کمک به  تشخیص رادیولوژیستها و درمان متخصصین گامهای اساسی در استفاده ازفناوری اطلاعات برداشته است. بی شک تلاشهای مهندسین نرم افزار و سخت افزار  ، تحلیلگران سیستمها ،  و کارشناسان علوم پزشکی در این پیشرفتها چشمگیر بوده است. بسیاری از روشهای تصویربرداری جدید از جمله رادیوگرافی ، سونوگرافی و CT.SCAN دیجیتالی شده اند. سیستم ارتباط و بایگانی پزشکی (PACS) ، از پیشرفته ترین سیستمها در این عرصه بشمار می رود. براي اولين بار در سال 1982 در كنفرانس تصويربرداري پزشكي (IEEE)، سيستمي معرفي گرديد كه امكان ذخيره، نمايش و انتقال تصاوير و اطلاعات ديگر را انجام مي‌داد، این سیستم در همان سال از سوی انجمن رادیولوژی امریکا تایید شد و در سال ۱۹۸۴ نیز در اروپا مورد توجه کنگره رادیولوژی اروپا (ECR) قرار گرفت.  اين سيستم PACS ناميده شد.  سيستم بايگاني و بازيافت تصويري مبتني بر رايانه که مي تواند تصاوير حاصل از روشهاي مختلف تصويربرداري تشخيصي را به صورت تصاوير ديجيتالي ذخيره و بازخواني کند . اين سيستم متشکل از ايستگاه هاي نمايشي و ويرايشي تصاوير ديجيتالي در شبکه هاي داخلي در بيمارستان يا حتي خارج از بيمارستان است که دسترسي پزشک به تصاوير ذخيره شده و در نتيجه کاهش وابستگي پزشک به متخصصان راديولوژي را فراهم می کند.

 

 

 

 

 

فهرست :

PACS
پايگاههاي داده و بانكهاي اطلاعاتي
HISارتباط این سیستم با
نتیجه گیری
عوامل مؤثر بر نگهداري مدارك پزشكي در بايگاني
انواع مدلهاي بايگاني
سيستم بايگاني ريلي
سيستم بايگاني ريلي ديجيتال
سيستم بايگاني گردان اداري
ميكرو فيلم سيستم بايگاني
دستگاه تهيه و نمايش  ميكروفيلم
توليد ميكروفيلم به روش اپتیکال
تولید میکروفیلم به روش ديجيتال
برخی مزایای استفاده از نسخه های دیجیتال
اسكن نمودن مدارك ، بايگاني به روش ميكروكپي ، ميكروفيش بايگاني به روش