این پایان نامه در مورد شبکه های اجتماعی و با موضوع ماهیت رسانه ها و شبکه های اجتماعی و بررسی انواع و کارکردهای منفی و مثبت می باشد.  هر شبکه اجتماعی فرهنگ ارتباطاتی خاص خود را دارد، یعنی منش و گفتار مخصوص و منحصر به فردي را برای خود برگزیده است. البته می‌توان شبکه‏هایی را یافت که فرهنگ ارتباطاتی تقلیدی برای خود برگزیده‏اند. فرد با عضویت در هر شبکه‏اجتماعی درگیر نوع خاصی از فرهنگ ارتباطاتی می‌شود که شامل: برخورد، تکيه‏ کلام، اصطلاحات مخصوص، رفتار، تیپ شخصیتی و ظاهری و... است. بدون تردید، میزان تأثیرپذیری فرد از این محیط، صفر مطلق نخواهد بود. پس هر شبکه اجتماعی، هویت مطلوب خود را ترویج می‌کند.

 

 

       مثلاً در سایت‏هایی مثل فیس‏بوک و فرندفید و تويیتر، کاربر در کنار اینکه عضو جامعه بزرگ پايگاه مورد نظر است، در گروه و شبکه ‏های اجتماعی کوچک‌تری نیز عضو می‏شود. هر کدام از این گروه ‏ها وابستگی خاص خود را دارند و به تبع، فرهنگ ارتباطاتی مخصوص. پس فرد در تأثیرپذیری از فرهنگ ارتباطاتی این گروه‏ها بر خود لازم می‏بیند که هویت ارتباطاتی خود، يعني سبک و هویت کنش‏های کلی خويش در ارتباط با دیگران را تغییر دهد؛ هر چند این تغییر هویت موقت و محدود به زمان و مکان خاصی باشد؛ ولی بدون تردید در هویت واقعی فرد بی‌تأثیر نخواهد بود (سلطانپور، 1389: 4).

 

 

 


امروزه شبکه‏ هاي اجتماعي، مهد تمدن‏ها و فرهنگ‏هاي مختلف بشري است. وجود زبان‏هاي مختلف در رسانه ‏هاي اجتماعي، امکان حضور تمام افراد جامعه را فراهم مي‏کند که مي‏توانند فرهنگ حاکم بر جامعه خود را به معرض ديد عموم بگذارند. اينکه يک جوان بتواند با امثال خود در کشورهاي ديگر جهان ارتباط برقرار كند، باعث مي‌شود تا اين رسانه‏ها به مکاني تبديل شوند که وي بتواند فرهنگ‏ها و آداب و رسوم کشور خود را به ديگران معرفي کند و به اشتراک بگذارد. همچنين در اين شبکه ‏ها ايده‌هاي جديد جهت گسترش جامعه، معرفي شده و مورد بحث قرار ‌مي‏گيرند. سازمان‌ها نيز مي‌توانند فرهنگ و ديدگاه خود را در معرض ديد تمام جوامع قرار دهند.

 

 

 

 

 

 

 


فهرست مطالب
پیشگفتار:    2
6-1- تعریف نظری پایان نامه شبکه های اجتماعی
مقدمه    5
گفتار اول‏:‏ مبانی 6
مفهوم شبکه های اجتماعی    6
1-2-2- شکل‏گیری و ‏تحول شبكه‏هاي اجتماعي در ‏جهان    6
2-2-2- ایران و شبكه‏هاي اجتماعي مجازی    7
3-2-2- آشنایی با رسانه های اجتماعی و شبکه های اجتماعی    9
4-2-2- ویژگی های رسانه های اجتماعی    13
5-5-2-ویژگی های انحصاری شبکه های اجتماعی    14
6-2-2- ویژگی های شبکه اجتماعی فیس بوک(facebook)    16
7-2-2- کارکرد‏های منفی شبكه‏هاي اجتماعي    19
8-2-2- کارکردهای مثبت شبكه‏هاي اجتماعي    21
10-2-2- انواع شبکه های اجتماعی    24
گفتار سوم: بررسی پژوهش های پیشین    28
1-3-2- پژوهش‌هاي پيشين خارجي    28
2-3-2- پژوهش‏های پیشین داخلی    31
3-3-2- نقد محقق به پژوهش‏هاي پيشين داخلي و خارجي    38
10-4-2- چارچوب نظری    39
فهرست منابع    44