هدف از این تحقیق بررسی مشارکت با فرمت docx در قالب 26 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 


فهرست مطالب
مشارکت
2-8- مشارکت
2-9- نقش مهارت های مدیریت تنوع فرهنگی در ارتقاء مشاركت اجتماعی
2-10- پیشینه تحقیق و مطالعات انجام شده

 

 


"مشارکت از نظر لغوی به معنای شرکت دو جانبه و متقابل افراد برای انجام امری می باشد و از نظر جامعه شناختی؛ نوعی فرآیند تعاملی چند سویه است" (ازکیا و غفاری،1380، ص11).

 

 

در معنای وسیع و کلان مشارکت به معنی "شرکت فعالانه افراد در حیات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و بطور کلی تمامی ابعاد حیات" می باشد (ساروخانی، 1370، ص521).

 


"مشارکت را نوعی کنش هدفمند در فرآیند تعاملی بین کنشگر و محیط اجتماعی او در جهت نیل به اهداف معین و از پیش تعیین شده تعریف نموده اند. فرآیندی که افراد جامعه به صورت آگاهانه  و داوطلبانه  و جمعی ، با در نظر داشتن اهداف معین و مشخص که منجر به سهیم شدن آن ها در منابع اجتماعی می شود، در آن شرکت می کنند" (دهقان و غفاری،1384،ص 68).

 

 


مشارکت درگیری ذهنی و عاطفی افراد در موقعیت های گروهی است که آنان را برمی انگیزد تا برای دستیابی به هدف های گروهی یکدیگر را یاری دهند و در مسئولیت کار شریک شوند (طوسی،1370).

 

 


در این تعریف سه جزء وجود دارد:
- درگیری ذهنی و عاطفی: در مرتبه نخست، مشارکت به معنای درگیری ذهنی و عاطفی بوده و تنها به کوشش های بدنی محدود نمی شود. این درگیری روانشناختی است نه جسمانی.- انگیزش یاری دادن: فرد در جریان مشارکت این فرصت را می یابد تا قابلیت ها، ابتکارات و آفرینندگی خود را در دستیابی به هدف های گروه بروز دهد.

 

 

- پذیرش مسئولیت: مشارکت اشخاص را برمی انگیزد تا افراد در کوشش های خود مسئولیت بپذیرند. در فرآیند مشارکت، بی مسئولیتی جای خود را به احساس وابستگی و هم سرنوشتی و مسئولیت می دهد (علوی تبار،1379).